MIXD architecture & art

Vrijstaand woonhuis

Pijnacker
Opdrachtgevers: Particulier
Opdracht: Ontwerp

Toelichting
MIXD is gevraagd om voor een bouwkavel van 676 m2, gelegen aan een dijk in Pijnacker een duurzame eensgezinswoning inclusief bijgebouw te ontwerpen. De opdrachtgever heeft zelf met een bevriende aannemer de bouw op zich genomen.
Het bouwvak stond vast en is gepositioneerd in het midden van de kavel. Om de restruimte toch aantrekkelijk en bruikbaar te houden, is de woning smaller dan het bouwwvak ontworpen.
Het volume op de begane grond kon daardoor plastisch worden geknikt. De ruimte bevat een open glaspui gericht op het zuiden (over twee verdiepingen) zodat daarmee in de winter meer zonnewarmte binnengehaald kan worden. Er is gekozen voor een lichte bouwmethode (houtskelet met beperkt gebruik van beton- en metselwerk). De gevel van de 1e verdieping is bekleed met onbehandeld Douglashout. Op het dak zijn zonnepanelen voorzien en de verwarming geschiedt met een warmtepomp. De EPC van de woning is 0,35 (ruim onder de eis van 0,4). Een losse garage met (fietsen)berging en werkplaats is tevens onderdeel van het programma.
Partners: Adviesbureau Booms (constructie)
Bureau Kent (EPC)
Fotocredits: MIXD

  • 00_front.jpg
  • 02_back.jpg
  • 03_int.jpg
  • 05_k.jpg
  • 06_up.jpg
  • 07_li.jpg
  • 08_ev.jpg
  • 09sm.jpg
illustratie
pause play
/