Architecture&Art

De Titaan
bouwdirectie & toezicht

Eind 2020 werd MIXD door de gemeente Den Haag benaderd om een offerte uit te brengen voor het voeren van de bouwdirectie en het houden van toezicht op het bouwkundige deel van de transformatie van de tabaksloods van de voormalige Caballero Fabriek (CabFab) gelegen in de Binckhorst. De nieuwe functie: een bedrijfspand voor ‘scale ups’, ofwel start-ups die uit hun jasje in de CabFab gegroeid zijn of daar door omvang niet terecht kunnen. Een opdracht die vanuit de praktijk van MIXD toen minder voor de hand leek te liggen maar die toch met beide handen werd aangegrepen omdat andere opdrachten door de Corona maatregelen grotendeels waren gestaakt.

MIXD werd bijgestaan door Allard de Goeij van Braaksma & Roos architecten en installatie-adviseur Sander van der Vlugt van Bureau van der Vlugt die directie voerde over het installatie deel van de opgave.

Het gebouw heet inmiddels ‘De Titaan’ en het werd – nog voordat het geheel was opgeleverd – verkocht aan de Unknown group.
De omstandigheden rondom Corona, de asbest’vondsten’ , een broedende -en beschermde- meeuw, radioactieve liftdeuren (en niet in laatste plaats aannemer Constructif) droegen allemaal bij aan een project vol uitdagingen.

Aan het ontwerp is gewerkt door GroupA (studie haalbaarheid) en Braaksma en Roos architecten (definitief- t/m uitvoeringsontwerp) en het pand is inmiddels in gebruik genomen door de nieuwe eigenaar.

 

Locatie
Den Haag
Jaar
2021
2022
2023
Budget
>15.000.k
Programma
Kantoor
Opdrachtgever
Centrale Vastgoed Organisatie Den Haag
Type
bouwdirectie &
uitvoeringstoezicht
Partner
CVDH
Braaksma & Roos
Ontwerpburo van der Vlugt BV
Bureau Broersma