Architecture&Art

Masia
Off-grid vakantiehuis

De bouwvergunning voor deze off-grid refuge/wijkplaats in een voormalige oogstschuur/stal, gelegen in de landelijke omgeving in Aragon, Spanje werd eind 2019 afgegeven.

Het door MIXD gerealiseerde ontwerp voorziet in een zelfvoorzienende woning waarbij het regenwater wordt opgevangen, al het afvalwater wordt hergebruikt en de energie opgewekt wordt met behulp van zonnepanelen.

Conform de plaatselijke eisen wat betreft landschappelijke inpassing wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van de oorspronkelijke en circulaire materialen. In verband met termieten is voor de vloerconstructie gekozen voor een combinatie van geprefabriceerde betonnen liggers en keramische elementen.

 

Locatie
Aragon, ES
Jaar
2018
Budget
< 200.k
Programma
Woning
Opdrachtgever
Particulier
Type
Ontwerp t/m aanvraag bouwvergunning
Partner
Carlos Aldea (arquitecto technico)

Zelfvoorzienendheid

Het project was een studie naar duurzaamheid, zelfvoorzienendheid en (onverwacht) de ironie: de bekendmaking in januari 2020 van de mogelijke komst van een windmolenpark met 84 molens van 190 meter hoogte die de zorgvuldige inpassing in het landschap volkomen zal ridiculiseren… Het conflict van deze tijd samengevat in het iconische beeld van de epische strijd tegen de windmolens, zo kenmerkend voor Don Quichotte.

Annotations:
te slopen/te maken
Annotations:
Nieuwe situatie zonder dak/Nieuwe situatie