Architecture&Art

MIXD in MAAK
studio@maakhaven

Deze zelfbouw studio is een werkplaats met kantoordeel, gebouwd van hoofdzakelijk restmaterialen met vaststaande afmetingen. Het ontwerpen met restmaterialen vraagt daarom om een inventieve ontwerpstrategie.

Dubbele beglazing afkomstig uit woningen (restroom MJOP) is toegepast als (isolerende en transparante) plafond afwerking. Door juiste positionering van de beglazing is een ruimtebreed plafondvlak gerealiseerd hangend aan stalen pijpen, afkomstig van het gasleidingnet uit het pand.

Bruine restroken multiplex plaatmateriaal (restroom interieurbouw) is als gevelbekledingen verticaal of horizontaal toegepast, al naar gelang de breedte (39 of 49 cm). Ook de trapbomen zijn samengesteld uit deze stroken.

De reflectie van zowel het glas als de satijnglans van het betonplex geeft het interieur een verrassend ruimtelijke uitstraling. Deze eigenschap is versterkt door de plaatsing van een spiegel, een knipoog naar het ontwerp van de Kärntner bar van Adolf Loos.

De afgekeurde rubberen bekleding van transferrollen uit drukkerijen (een krasje betekent afkeur) is toegepast als vloerafwerking.

Zie voor de ruimtelijke opbouw de 3D animatie:

Locatie
Den Haag
Jaar
2020
Budget
< 20.k
Programma
Studio
Workshop